Ремонтират сградата на Домашния социален патронаж в село Севар

В кухните и сервизните помещения, използвани от работещите в Домашния социален патронаж /ДСП/ в Кубратска община, се извършват ремонти и освежаване. През миналата година бе извършен основен ремонт на кухнята – майка, столовата и сервизните помещения на Социалния патронаж в Кубрат. През април, т. г., бе направено освежаване на сградата на патронажа и в село Бисерци.
В момента се извършва ремонт на сградата в село Севар. Той започна на 9 юли и в началото на месец август се очаква да приключи. Ремонтът е на стойност около 17 000 лева. Сменя се дограмата, на таваните се слагат ПВЦ – плоскости, инсталира се нова аспирация в кухнята, полага се теракот на пода в двата склада. Ремонтират се и канцеларията, прилежащите сервизни помещения – миялно и подготвително, бани и тоалетни. Всичко това се извършва и с активното съдействие на кметицата на селото Несибе Кедикова.
При по-добри условия вече ще работят шестте души – персонал в патронажа. Те приготвят храна за 110 души от селото – главно възрастни хора и лица с увреждания.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.