Ред е на XVII конкурс „Живот без дрога“

Ред е на XVII конкурс „Живот без дрога“, съобщи организаторът на уникалната в страната инициатива – Областна дирекция на МВР – Разград.
Тази година събитието ще е на 23 март от 18 часа в Общинския културен център.
Партньори на полицията в организацията и провеждането на конкурса са Музикална школа ”Илия Бърнев”, Центърът за работа с деца, отдел ”Образование” при община Разград, Регионалния инспекторат по образованието, Драматичен театър „Антон Страшимиров”, Общински културен център и УСШ „Руси Бухтев”.
Записванията за участие вече започнаха, а конкурсът отново ще в две направления – за най-оригинално музикално послание и спортен многобой. Могат да се включат ученици от V до XII клас от всички училища в областта с авторска песен по темата, индивидуално или групово. Допускат се за участие и кавър-версии на песни, съобразени с тематиката на конкурса, като те се оценяват само за изпълнение.
Спортният многобой „Живот без дрога” е на 25 март от 9.30 часа в спортна зала „Лудогорец”. Отборите се състезават в занимателни спортни игри за бързина, точност и сила.
Целта на „Живот без дрога“ е осъществяване на превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества сред подрастващите и насочване на младите хора към осмисляне на свободното им време чрез поощряване на творческите и спортните им изяви като алтернатива на рисковото поведение, припомнят организаторите
Инициативата се реализира за пръв път през 2000 година, когато се провежда областен конкурс, в който младите хора от Разградски регион изразяват своето отношение към проблема с наркоманиите чрез творчество, а вече пет години – и чрез спорт
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.