Разузнавателните служби и полицията на Косово знаят кой е извършил убийството на Оливер Иванович

Източници на електронното издание Gazeta Express от Косовската разузнавателна агенция (КИА) и полицията разкриха, че е известно името на убиеца на председателя на Гражданското движение „Свобода, демокрация, справедливост“ Оливер Иванович, застрелян на 16 януари 2018 г. в Косовска Митровица. Това съобщава агенция „Фокус“.

„КИА и косовската полиция разполагат с информация за това кой е натиснал спусъка и мотивите му това убийство“, разкрива източник, който редакцията определя като „надежден“.

„Може би те не разполагат с цялата информация, за да разпоредят ареста на предполагаемите извършители, но имат следа. Много е вероятно институциите за сигурност да са информирали политическите лидери, както в Косово, така и в Сърбия, за техните констатации“, подчерта източникът.

От редакцията припомнят, че Оливер Иванович бе убит на 16 януари пред централата на партията си. Само дни преди да бъде застрелян с шест куршума от неизвестни извършители, Иванович призна пред медиите в Белград, че не се чувства в безопасност.

Отношенията на Иванович с правителството в Белград и сръбския президент Александър Вучич бяха напрегнати. На изборите от 2017 г. Белград открито подкрепи партията „Сръбска листа“, но не и другите политически сили на етническите сърби в Косово. Медиите в Сърбия съобщиха, че само дни преди убийството на Иванович той изпратил SMS до президента Вучич, но той не получил отговор на него.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.