Разследващите са категорични: Росен Ангелов е извършителят на шесторното убийство

Издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов вече е привлечен като обвиняем от прокуратурата. ДНК експертиза е показала, че именно той е убиецът от новогодишната нощ. Това стана ясно от извънредна пресконференция на директора на Национална следствена служба Борислав Сарафов.
„Няколкодневният денонощен труд на екипите даде резултат. В резултат на това по категоричен начин престъплението беше доказано и разкирто. Като обвиняем беше привлечен Росен Ангелов. Аутопсиите на телата показват, че всеки един от тях е бил убит с по няколко изстрела, като в главата на всеки е извършен по един контролен изстрел. Росен Ангелов е човек без документи, без собственост“, заяви Сарафов.
„Едно е оръжието, което все още не е открито. Работим по много версии. Името на извършителя ни беше известно още след първите 24 часа, но интересите на самото разследването и задържането на лицето по някой път налагат името му да не бъде разкривано веднага. Не всички неща искаме да споделим, докато лицето не бъде установено, защото може да се застраши живота и на други лица. Направил е опити за заличаване на следите, включително и разместване на телата. Тази нощ действително е била къща на ужасите. Имаме доказателства за това, че е убил жертвите си една по една. Убил е Неделчо и Георги, след това бабата“, заяви Сарафов.
По думите му междувременно Нанси и приятелят ѝ са се качили на втория етаж и са се опитали да се скрият.
„Претърсил е всяко едно помещение и е убил всички лица, находящи в тази къща“, допълни Сарафов.
„От доказателствата е установено, че е действал сам и не е имал съучастник. Към момента все още не е задържан“, каза още Борислав Сарафов.
По думите му прякорът на Росен Ангелов е „горският човек“.
„Имал е интимна връзка с Кети, която е продължила около 6 месеца преди убийството“, обяви следовател номер 1.
Мотивът на извършителя на убийството е личен и е свързан с интимни отношения и връзка с Кети Кюхова – тя е била убита първа, обяви главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов.
Борислав Сарафов говори и за съдебното минало на Ангелов.
„Росен Ангелов има 3 присъди „лишаване от свобода. Първата му присъда е от 1984 г., затова че е откраднал лично имущество. Втората му присъда е от 1999 г. – на 2 юли 1997 г. в София е наказан със 7 години за изнасилване. През 2002 г. Росен Ангелов е освободен предсрочно от затвора. Третата присъда е влязла на 22 декември 2009 г. – на 12 февруари 2007 г. в Луково е съблякъл дете на 12 години. Осъден е за 8 години. Лицето не е приведено за изтърпяване на наказанието, тъй като се е укрил. Той е обявен за издирване на 8 септември 2009 г. Освен тези присъди Ангелов е обект на досъдебни производства“, добави директорът на следствената служба.

 

Информацията за извършителя е, че той е изключително опасен, склонен е към насилствени действия, най-вероятно е въоръжен. По време на огледите са открити части от ръчни гранати, запалки за тях, търсел е да се снабди с огнестрелно оръжие.
Операцията ще продължи до момента, в който бъде задържан.
От пресцентъра на МВР пуснаха и по-актуална, макар и размазана, снимка на Росен Ангелов и отново призовават, ако някой го види, веднага да се обърне към най-близкото полицейско управление.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.