Разделят закона за движение по пътищата на три

Предстои Законът за движение по пътищата да бъде разделен на 3 отделни закона – един, който да отговаря за пътните знаци и маркировката, втори – за подготовката, квалификацията и категорията на водачите и трети – за техническата част на превозните средства. Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски пред bTV.

„Длъжни сме да спрем войната по пътищата”, каза министърът. По думите му битката е комплексна и изисква сериозен ангажимент от няколко държавни институции. Според него премахването на предупредителните табели за наличието на камери по пътищата ще даде добър резултат. Московски е на мнение, че всички вратички в системата могат да бъдат залостени и по този начин да се улесни работата на контролните органи.

БДЖ ще получи помощ от държавата в размер на 224 млн. лв., за да продължи стратегията по оздравяване на железниците. „Вероятно формата ще бъде безлихвен заем от държавния бюджет, тези пари ще трябва да бъдат възстановени в някакъв момент”, каза Московски, според когото дружеството може да бъде оздравено.

Московски посочи, че е възможно държавата да започне да купува автомобили, с които се да се провеждат изпитите по кормуване.

„Никой не може да види какво се случва на педалите на изпитващия от дясно на кандидата, никой не може да следи как е фиксирана камерата в колата”, каза министърът.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.