Разград ще се включи с проект за по-добра информираност на българското председателство на Съвета на ЕС

Общинска администрация Разград ще се включи в събитията, провеждани в рамките на Председателството посредством реализацията на проект „Българското председателство на Съвета на ЕС, Годината на културното наследство и приносът на Разград за европейското многообразие“, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Проектът получи финансиране след проведен от Националното сдружение на общините конкурс и ще се реализира в партньорство с Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища“ (РЕКИЦ). Целта му да повиши информираността за Българското председателство на Съвета на ЕС чрез използване потенциала на читалищата за подпомагане процесите на евроинтеграция.

Предвижда се да се проведат информационни събития в 25-те читалища от общината, за да се представи същността на Председателството на достъпен език и да се привлече интерес към него. Елемент от проектните дейности е и провеждането на кръгла маса за културно-историческото наследство на Разград и значението му за европейската култура. За още по-ефективна комуникация ще бъде издаден двуезичен албум, представящ приноса на ЕС за развитието на Разград и акцентиращ ролята и задачите на БПСЕС.

Безвъзмездното финансиране по проекта е в размер на 3000 лв., собственият принос на Община Разград е 4200 лв., а това на партньорската организация – 600 лв., или общо 7800 лв.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.