Разград празнува 138-я рожден ден на Свободна България!

Днес Разград празнува Освобождението на България. По повод 138-я рожден ден на Свободна България пл. „Възраждане” буквално бе залят от хора от всички възрасти с цветя и национални флагове в ръцете.
IMG_9870 (1296 x 864)„Трети март е дата на миналото, на настоящето и на бъдещето. Тя е кодът на нова България – чиста и свята!”, каза в тържественото си слово кметът д-р Валентин Василев.
Преди това под акапелно изпълнение на Химна най-новите почетни граждани на Разград Иво Владимиров и Пламен Панчев издигнаха националния флаг, а Средношколската формация „Лудогорска младост” към Капанския ансамбъл поздрави множеството с пролетния танц „Лазарки”.
Гости на тържеството бяха народният представител Михаил Тодоров, областният управител Манол Кившанов и заместниците му, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова и заместник-кметовете на Разград Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, както и архиерейският наместник отец Георги.
IMG_9897 (1296 x 864)Всички те, както и десетки държавни институции, партии, неправителствени организации, училища, читалища и много граждани обсипаха Мавзолея-костница с венци и цветя.
Тържеството завърши с кръшно българско право хоро.
А днес – в деня на Националния празник, отворени за посещения са музеят „Абритус” и къщата музей „Станка и Никола Икономови” до 17 часа. Утре музей „Абритус” ще работи с нормален режим.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.