Разградчанката Яна Николова от Окръжната прокуратура в Шумен с награда за отлична работа

За отлично изпълнение на служебните си задължения като прокурор и говорител на Окръжната прокуратура в Шумен Яна Николова е наградена с отличие „Служебна благодарност“ със заповед на главния прокурор на Република България, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.
Днес пред целия колектив наградата бе връчена на прокурор Николова от административния ръководител на Окръжната прокуратура в Шумен Маргарита Георгиева, по чието предложение е отличието.
Яна Николова е родена в Разград, завършила е право във Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методий” през 2002 г. От началото на 2003 г. до декември 2006 г. е работила като юрисконсулт в отдел „Правен и обжалване” в НАП-Разград. От декември 2006 г. до края на юни 2012 г. е разследващ полицай в Областната дирекция на МВР в Разград. През 2012 г. е спечелила конкурс и е назначена като прокурор в Окръжна прокуратура – Шумен. През 2013 г. отново след спечелен конкурс, е преминала през едномесечно обучение в САЩ, в Института за международно обучение.
През 2015 година Яна Николова за кратко бе говорител на Окръжната прокуратура в Разград. Със заповед на тогавашния окръжен прокурор Огнян Дамянов тя – като прокурор в Окръжната прокуратура в Шумен, бе командирована в Разград да изпълнява функцията говорител.
От март 2017 г. до днес прокурор Яна Николова е и гласът на Окръжната прокуратура в Шумен.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.