Разградски ученички с награди от национален конкурс за мода

Ученичката от Професонална гимназия по облекло „Станка Николица Спасо-Еленина“ – Разград Айсун Северинова участва в категория „Млад дизайнер“ на Националния младежки конкурс „Като майсторите“ с модел с елементи от кънтри стила. В тази категория са изпратени 27 скици, от които жури е отличило само 8, които да бъдат представени в шоу спектакъл, съобщи преподавателката на Айсун Красимира Петкова.
Моделната разработка на десетокласничката Айсун бе избрана за представяне във финалния кръг, който се проведе на 28 май (събота) в Арт студио на Радио „Варна“. Конкурсът протече в два етапа – в първия участниците изпращат скица и описание на модела, след одобрение във втория представят снимки на изработения модел, заедно с клип, представящ етапите на изработването му. Айсун Северинова премина успешно двата етапа и на финалния кръг дефилира пред журито със своя модел. Тя впечатли журито с креативното представяне на модела, с избора на впечатляващи елементи, допълващи цялостната визия и заслужено бе отличена от журито с ІІ награда – екскурзия до Милано. Айсун ще отлети към столицата на модата през есента, където ще се потопи в атмосферата на световно известните модни къщи.
В категория ІІІ „Аз рисувам мода“ Мелтем Джемил бе класирана на ІІІ място от участвалите 240 рисунки на деца, ученици и студенти от различни възрасти.
Националният младежки конкурс „Като майсторите“ се организира от Частен професионален колеж „БОГОЯ“ – Варна с подкрепата на община Варна, Дирекция „Младежки дейности“, Сдружение „Наш свят“, Рекламна агенция „Диавелли“ и с медийното съдействие на Радио „Варна“.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.