Разградският музей също ще участва в утрешния национален протест

Регионалният исторически музей в Разград също ще участва в утрешния национален протест. С лентички на ревера „Аз протестирам!“ музейните специалисти ще подкрепят исканията на колегията от цялата страна, обединена от КНСБ и КТ „Подкрепа“ в общия протест под мотото „Ден на недоволството.“
Припомняме, че още в средата на миналата седмица съпричастността си съм Деня на недовостгвото обявиха музейните работиници от Историческия музей в Исперих, за което e-Razgrag.bg съобщи своеременно.
С исканията на музейните специалисти от страната са запознати министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Те са стегнати в четири точки: увеличение на бюджета в областта на опазването на движимото и недвижимото културно наследство; увеличение и уеднаквяване на стандарта на всичките 103 музея и галерии с регионален характер; в бюджета да бъдат заложени допълнителни средства за управляваните открити площи и сгради и да бъде увеличена средната работна заплата в сектора минимум с 50 %, което ще я изравни със средната работна заплата в България.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.