Разградска област ще се включи със седем международни инициативи в европредседателството на България

Разградска област ще се включи  с три събития през месец октомври в Исперих, Кубрат и Лозница и четири събития в четири читалища в Лудогорието, стана ясно на изнесеното обучение на представители на областните администрации за дейностите по Националния план за комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017 г., в което участва и областният управител на Разград Гюнай Хюсмен.

Лектори на събитието в Боровец бяха министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова и началникът на политическия кабинет на министър-председателя Румяна Бъчварова.

Обучението бе по повод ангажиментите на областните управи по провеждане на три публични събития в различни населени места, свързани с десетата годишнина от членството на България в ЕС и обсъждане приоритетите на Българското председателство ва Съвета на ЕС. Събитията ще са от два панела – в първия ще бъдат представени мултимедийни презентации, а вторият ще е част от съпътстваща програма – изложби, конкурси, спортни събития и други.

Пред областните управители от цялата страна министър Павлова обясни ключовите послания на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, а заместник-министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Моника Панайотова представи в детайли мултимедийната презентация, посветена на десетата годишнина от членството на България в ЕС и приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС.

В цялата страна по време на българското председателство през първата половина на 2018 г. ще се проведат 237 събития – съобщи по време на дискусията министър Павлова.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.