Радан Кънев остава начело на ДСБ

Радан Кънев е преизбран с 502 гласа „за“, 10 въздържали се и двама „против“ за председател на ДСБ с четиригодишен мандат от XV Национално събрание на партията. „Повярвайте ми, че силата е у вас, а не у мен“, обърна се той към делегатите на форума, предаде Дарик радио. Това е втори мандат за Кънев начело на ДСБ, той бе и единствен претендент за поста.
Заместници на Кънев остават депутатът Атанас Атанасов и евродепутатът Светослав Малинов. Радан Кънев има и трети заместник – Димитър Сяров, който беше областен управител на Сливен преди партията да излезе в опозиция, след което подаде оставката си.
Членове на националното ръководство станаха общинският съветник в София Марта Георгиева, депутатът Борис Станимиров и Катя Панева. Бившите заместник -областни областни управители на Бургас – Цветомир Петков и на Смолян Зарко Маринов, проф. Велизар Павлов от Русе, Людмила Илиева от Горна Оряховица, председателят на предизборния щаб Стоил Яков, също станаха членове на ръководството. По право в списъка влизат председателите на най-големите организации в София- Вили Лилков, Пловдив – Йордан Иванов и на Варна – Васил Василев, съобщи Дневник.
Решаващ момент за ДСБ не са президентските избори, не е дали Реформаторският блок в този му формат ще оцелее, но това би било решаващо за България с оглед на ситуацията, казва Радан Кънев, цитиран от Дарик. Затова не било случайно, че тъмносините два пъти протегнали ръка на ГЕРБ, за да има страната ни президент с безспорна геополитическа ориентация и той да е гарант за реформа в съдебната система. „Отхвърлената ръка означава, че гледаме в различни посоки и дава шанс за ляв президент, който е и голям риск за България. Трябва да направим така, че да изхвърлим българската левица от българската политика, да защитим националната сигурност“, призова Кънев.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.