Работилници за родители ще има – още и още…

Търсим и ще намерим форми и начини за финансиране, за да има работилници за родители още и още… И след приключване на проекта, тъй като това е изключително полезно за местната общност, каза координаторът на проекта Петрова „Да пораснем заедно“ за Разград Даниела. Тя и екипът, който го реализира, представиха в столицата на Лудогорието извършените досега дейности по него. Проект „Да пораснем заедно” включва организации от няколко града: Плевен, Разград, Търговище, Враца, Благоевград, Кърджали.
IMG_8154 (1296 x 864)В читалище „Напредък“ – Разград досега са се включили 18 родители без разлика на етническа принадлежност и социален статус, които в периода септември – ноември са участвали в 12 работилници по 12 теми, свързани с отглеждането и възпитанието на децата. Работилниците са водили Илонка Неделчева, Диана Георгиева, Маргарита Иванова и Тодор Иванов.
Методологията за осъществяване на дейностите по проекта е разработена от експерти на УНИЦЕФ за подкрепа на родители на деца в ранна детска възраст и е тествана и прилагана от НПО, образователни институции и местни власти в различни страни. Сигналният проект по тази методология е реализиран в Хърватска.
Това е първия в България подход за подкрепа на млади хора, които отглеждат деца в ранно детско развитие.
Целта на работилниците за родители е да се предостави възможност за обмяна на информация, знания, умения и подкрепа, които да са от полза на родителите при изпълнение на родителските им отговорности и да се насърчават напредъкa и развитието както на родителя, така и на детето.
Интерес към проекта проявиха зам.-областният управител Виолета Тодорова, Атанас Дочев – началник на РИО на МОН, Ердинч Хасанов – зам.-кмет на община Разград, представители на областната и общинската администрация, директори на учебни заведения, неправителствени организации, културни организации.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.