Първи гей брак в британското кралско семейство

Лорд Айвър Маунтбатън стана първия член на британското кралско семейство, който сключи еднополов брак. Най-накрая го направихме! Беше страхотен ден, като изключим ужасното британско време“ написа лорд Маунтбатън в личния си профил в Инстаграм и допълни:
„Най-важните благодарности за моите 3 прекрасни момичета, че ме разбират и подкрепят, без тях това никога нямаше да се случи. И накрая огромно благодаря на Джеймс, че беше перфектен…“
Щастливата двойка обмени обети и пръстени в частен параклис в Бридуел парк в Девън пред 60 гости. Маунтбатън бе женен и има три дъщери от Пенелъпи Томпсън, с която се разведе през 2011 г. Той призна, че е гей преди 2 години и започна връзка с Джеймс Койл, който е стюард. Модерните отношения се ползват с одобрението на бившата съпруга на лорда. Пенелъпи дори заведе младоженеца до олтара.
55-годишният Маунтбатън е трети братовчед на кралица Елизабет II, потомък на кралица Виктория, руския велик херцог Михаил Михайлович и поета Александър Пушкин.
Маунтбатън е един от кръстниците на лейди Луиз Уиндзор – дъщеря на най-малкия син на кралица Елизабет II – Едуард. Той пък и съпругата му са кръстници на две от дъщерите на Маунтбатън. Те не успяха да присъстват на сватбата, но изпратиха поздравителен адрес.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.