Първа точка за кубратчани през пролетта в Североизточната „В“ футболна група

При студено и ветровито време, на градския стадион в Кубрат, в среща от 17-я кръг на първенството в Североизточната „В“ група, един срещу друг се изправиха отборите на домакините и „Калиакра“ /Каварна/. Предвид на това, че кубратчани през пролетта досега бяха инкасирали три поредни загуби, а гостите са втори във временното класиране, се очакваше интересен двубой. Това напълно се оправда.
Домакините започнаха срещата амбицирано и с желание за добро представяне. Така, още в 12-та мин., след хубава комбинация и след грешка в отбраната на гостите, те – чрез Олгай Кула откриха резултата – 1:0. Постепенно по-снажните каварненци организираха няколко опасни атаки. Имаше и удари към вратата на „Кубрат“, но в повечето случаи те бяха неточни. Домакините от своя страна продължиха да атакуват и да търсят второ попадение, но до точен изстрел, така и не се стигна.
Втората част започна с натиск на гостите. В 56-та мин. главния съдия даде малко пресилена дузпа в тяхна полза, която бе реализирана от Румен Александров – 1:1. След това играчите, а и самата публика се поизнервиха. В 68-та мин. при удар към вратата на „Кубрат“ вратарят изпусна топката и с добавка отново Румен Александров осъществи пълен обрат – 1:2. Но това не бе всичко. В 71-та мин., след един далечен удар на Алеф Караосман, топката за изненада на всички и най-вече на вратаря на каварненци, се озова в тяхната врата – 2:2. А в даденото продължение от 3 минути, защитник на домакините изби топката от голлинията и така спаси едната точка.
Треньорът на „Кубрат“ след двубоя сподели: „Имам сериозни претенции за дузпата. Това е трета в четири мача през пролетта и започвам да си мисля, че има някаква тенденция към нашия отбор. Извън това го поздравявам за представянето и себераздаването. Днес момчетата играха много над възможностите си“.
Във временното класиране отборът на „Кубрат“ е на 10-то място с 5 победи, 2 равни срещи и 10 загуби, голова разлика – 15:27 и 17 точки. Водач е съставът на „Черноморец“ /Балчик/ с 51 т., следван от „Калиакра“ /Каварна/ – 39 т. и „Светкавица“ /Търговище/ – 33 т.
В следващия 18-ти кръг, на 27 март, неделя, от 15.00 часа, отборът на „Кубрат“ ще гостува на „Суворово“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.