Първа победа на кубратчани срещу „Доростол“ /Силистра/ – 2:1

В поредния пети кръг от първенството на Североизточната трета футболна лига отборът на „Кубрат“ посрещна „Доростол“ /Силистра/. След по-добра игра кубратчани постигнаха първата си победа през новия сезон.
Домакините започнаха срещата атакуващо, но без завършващи точни удари. Въпреки това първата голова опасност бе пред тяхната врата.
В 32-та мин., след една бърза атака на кубратските футболисти по десния фланг и центрирана топка Пламен Петров с глава отбеляза красив гол и така откри резултата – 1:0. По-активната игра на кубратчани продължи и в 44-та мин. за спъване на кубратски състезател в наказателното поле на гостите главния съдия отсъди дузпа. Аян Ирфан с лекота реализира и доведе резултата до 2:0. И когато всички очакваха почивката, в даденото допълнително време на първата част дойде неочакваното. След пряк свободен удар кубратския вратар не успя да овладее добре топката и тя леко се оплете в мрежата – 2:1.
През второто полувреме играта се водеше предимно в центъра на терена. Така резултатът от първата част бе запазен и доведе до първи успех за кубратчани.
Във временното класиране отборът на „Кубрат“ се изкачи на 11-то място. Той вече е с 1 победа, 1 равна среща и 3 загуби, голова разлика – 3:6 и 4 точки.
В следващия шести кръг кубратчани ще гостуват на „Ботев“ /Нови пазар/. Срещата е на 17 септември, събота, от 17:00 часа.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.