Промениха състава на оперативния щаб към Областния съвет за превенция на домашното насилие

Областният управител откри редовното заседание на Областния съвет за превенция на домашното насилие. 
В приветствието си към участниците в заседанието Гюнай Хюсмен припомни, че Областният съвет за превенция на домашното насилие в областта е първият в България. Съветът обединява усилията на над 40 институции и организации, ангажирани с проблема домашно насилие.
„Това е една форма, която дава възможност да се стиковат отношенията между най-важните институции, които ръководят обществения живот в областта и имат възможност да вземат мерки, за да живеят хората в Лудогорието по-добре. Пет конкретни проблема да решим, това е равностойно на 1 тон злато“, каза областният управител.На заседанието бяха обсъдени и приети отчетът за дейността на съвета през 2016 г. и плана за дейността през 2017 г., като за всеки от документите участниците в Съвета си дадоха едноседмичен срок, ако имат допълнения, да ги представят.
На ротационен принцип бе променен съставът на оперативния щаб към Съвета, той вече е 10, вместо 9-членен и включва:
Светлин Симеонов – главен експерт в областната администрация; Ахтер Велиев – кмет на община Завет /представляван от Халиме Добруджан – главен секретар на община Завет/; Димитринка Купринджийска – рредседател на Районен съд – Исперих; Любомир Георгиев – районен прокурор – Разград; Ани Петьова Василева – полицейски инспектор, областен координатор по домашното насилие в Областна дирекция на МВР; Росица Калинова – директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Кубрат; д-р Селиме Карагьозова – председател на Сдружение на общопрактикуващите лекари в областта; Атанас Дончев – началник на Регионално управление на образованието – Разград; Георги Милков – председател на УС на СНЦ „Център на НПО в Разград” и Росен Аврамов – директор на Център за обществена подкрепа към СНЦ „Жанета” – Разград.
На заседанието бе представена и обсъдена Програма за превенция на домашното насилие в учебните заведения с препоръка да бъде прилагана в училищата в цялата област.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.