Производители от Лудогорието се представят в Разград на изложение „Подкрепа на българското“

Производители от Лудогорието ще представят своята земеделска и хранително-вкусова продукция на изложение в Разград на 8 септември от 13 часа на площад „Момина чешма”. Инициативата е част от националната кампания на Министерството на земеделието и храните „Подкрепа на българското”, която ще стартира на 4 септември /неделя/, съобщиха от Областна дирекция „Земеделие”.
Пак на 8 септември, но от 11.00 часа на втория етаж в сградата на кафе-аперитив „Зайо Байо“, ще се проведе кръгла маса, на която ще бъдат презентирани приоритетите и целите на политиката на Министерството на земеделието и храните: балансирано секторно и структурно развитие на аграрния отрасъл; конкурентноспособност и пазарни позиции на земеделските производители; гарантиране на високо ниво на защита на човешкото здраве и интересите на потребителите по отношение на храните; маркетингова и рекламна държавна политика за традиционните и уникални продукти; подобряване на комуникацията и активен диалог със земеделските производители.
В кръглата маса ще участват представители на Областна дирекция „Земеделие“ и Националната служба за съвети в земеделието – офис Разград. Очаква в дебата да се включи и зам.-министърът на земеделието и храните Свилен Костов, както и експерти от министерството.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.