Приключи проект „Достойно място за всеки” за ромски майки и децата им

На заключителна пресконференция днес бяха представени резултатите от проект „Достойно място за всеки”, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. Безвъзмездната помощ по проекта е 4996,32 евро, а собственото участие на бенефициента СНЦ „Зорница” Исперих и партньора ЖНРО „Кармен” Разград – 570 евро.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На заключителна пресконференция днес бяха представени резултатите от проект „Достойно място за всеки”, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. Безвъзмездната помощ по проекта е 4996,32 евро, а собственото участие на бенефициента СНЦ „Зорница” Исперих и партньора ЖНРО „Кармен” Разград – 570 евро.Целта на проекта бе да създаде условия за толерантност и разбирателство между етническите групи и да се ограничат проявите на нетърпимост.
„Макар и за кратко, децата и жените бяха изведени от затворените общности и поставени в нова, възпитаваща в ценности среда, която доведе до активизиране на целевата група и създаване на доверие, промяна в нагласите и поведението им, каза днес ръководителят на проекта Галя Колева от сдружение „Зорница“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.