Престижна победа на „Кубрат“ с 2:1 срещу „Светкавица“ /Търговище/ в Североизточна „В“ група

При хубаво, слънчево и топло време на градския стадион в Кубрат се игра срещата от 21-я кръг от първенството на Североизточната „В“ група между местния отбор и състава на „Светкавица“ /Търговище/. Домакините от малкия лудогорски град постигнаха престижна победа над силен състав и то от областен град.
От самото начало на двубоя кубратските футболисти бяха по-активните. Техните атаки бяха и по-опасни. Така още в 3-та мин. Петър Петров отправи силен удар, който бе избит от вратаря на гостите, но притичалият Алеф Караосман прати коженото кълбо във вратата – 1:0. Резултатът можеше бързо да набъбне, но в 8-та и 23-та мин. кубратчани удариха последователно десния и левия стълб на вратата на търговищенци. Преимуществото на домакините продължи, но и гостите имаха няколко опасни положения, без резултат и за двата отбора. В самия край на първото
полувреме кубратски футболист се бе откъснал напред и бе грубо фаулиран. Главният съдия веднага реагира и изгони с червен картон Георги Дамянов. Така гостите останаха с 10 души на терена.
Втората част започна със сравнително равностойна игра. Все пак, в 64-та мин. гостите съумяха да изравнят, въпреки намаления си състав. След центриране от корнер Цветан Илиев бе точен с глава и изравни – 1:1. Заредиха се атаки и от двете страни. Отново по-опасни бяха те на домакините. Това доведе до успех в 86-та мин. При едно разиграване, изненадващо за гостите, Алпай Серхат от „Кубрат“ отбеляза победния гол – 2:1.

Във временното класиране отборът на „Кубрат“ е на 11-то място , със 7 победи, 3 равни срещи и 11 загуби, голова разлика – 22:32 и 24 точки. Водач е съставът на „Черноморец“ /Балчик/ с 58 т., следван от „Калиакра“ /Каварна/ – 46 т. и „Суворово“ – 41 т.
В следващия 22-и кръг отборът на „Кубрат“ ще гостува на „Химик“ /Девня/. Срещата е на 24 април 2016 г. /неделя/, от 16.00 часа.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.