Президентът се среща с генералния секретар на ООН

В Ню Йорк президентът Румен Радев ще се срещне с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш в рамките на участието си в годишната сесия на Общото събрание на световната организация.

По-късно държавният глава ще посети българската църква в Ню Йорк и ще разговаря с представители на българската общност в сградата на Генералното ни консулство в града.

Вчера на работна среща в Ню Йорк Радев призова бизнес общността в САЩ да използва благоприятните условия, които страната ни предоставя за инвеститорите. Държавният глава изтъкна ключовото разположение на България и ролята й като фактор на стабилност в Югоизточна Европа, членството в ЕС и НАТО, квалифицираната работна ръка и конкурентното данъчно облагане.

Представителите на американския бизнес поставиха въпроси, свързани с опазването на интелектуалната собственост, транспортната и енергийната инфраструктура в България, перспективите за утвърждаването на страната ни като технологичен център в Югоизточна Европа и други.

Продължава и участието на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева в годишната сесия на Общото събрание на ООН.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.