Президентът: Вместо голям шлем създадох енергийна ефективност, диверсификация и либерализация

Стабилни сме, защитаваме националния си интерес, толерантни сме към бежанците.
Така изглежда България през очите на президента Росен Плевнелиев.
На годишната си пресконференция днес той отчете приносите на институцията за това и посочи, че очаква да се случат и електронното правителство, повече референдуми, социално отговорна икономика и справедливо правораздаване.
Росен Плевнелиев подчерта успеха си като първи президент, който е инициирал референдум и предупреди, че отказът от модерните начини на гласуване и неглижирането на народа могат да доведат до апатия на гражданите, още по-голяма нестабилност. „Едно „не“ на референдума от Народното събрание ще преформатира и политическото пространство, тъй като близо 2 млн. българи ще останат непредставени“.
За промените в Конституцията президентът каза: „Конституционните промени са крачка напред, но оставиха усещане, че липсва воля за решителна реформа в правосъдието. Разделянето на Висшия съдебен съвет на колегии – прокурорска и съдийска, беше правилно, но квотното разпределение в тях не беше направено по начин, който да създаде доверие за независимостта в работата им. Предстоящите промени в Закона за съдебната власт и наказателните закони са възможност да бъде продължена тази крачка в реформата“.
Очаквах много по-видими резултати по разследването на фалита на КТБ, посочи Плевнелиев. Многократно призовах да се разследва всеки лев и не съм удовлетворен от постигнатото до момента. няма да позволя поредното ограбване на българския народ чрез аферата КТБ.
Вместо голям шлем създадох енергийна ефективност, енергийна диверсификация и енергийна либерализация, похвали се Плевнелиев.
Работим за създаване на Балканска енергийна борса и за газор хъб, разработваме собствени газови находища в Черно море, посочи той. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.