Представиха Светла Робева – новият председател на Административния съд в Разград

Днес на стилна церемония в Административния съд в Разград бе представен новият председател на съдебната институция. Както вече съобщихме, това е Светла Робева, която се яви на конкурс и на 20 септември т. г. единодушно бе избрана за председател от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. На 2 октомври във Върховния административен съд на Светла Робева й бе връчен актът за встъпване в длъжност, каза при представянето й досегашният председател на Административния съд в Разград Ива Ковалакова-Стоева. Тя каза още пред присъстващите съдии, адвокати и прокурори, че новият председател може да разчита на подкрепата и съдействието на отлично работещия екип от професионалисти в Административния съд в Разград.
Светла Робева прочете клетвата пред всички, благодари за вниманието и заяви, че стъпва в съда не само като председател, но и като съдия и ще работи активно за по-нататъшното развитие на съдебната институция.
Тя получи поздравления и цветя от Ива Ковалакова-Стоева, от председателя на Окръжния съд Лазар Мичев, от окръжния прокурор Тихомир Тодоров, от адвокат Румен Воденичаров, от представители на Районния съд, прокуратурата, други съдии и приятели. Лазар Мичев изрази съжаление, че такъв добър съдия напуска Окръжния съд в Разград, където досега работеше съдия Робева. Отлично бе мнението и на други съдии, адвокати и прокурори, които са работили с нея. Всички й пожелаха успехи на новата длъжност. Тържеството завърши с малък коктейл.
Светла Робева има над 26-годишен стаж в органите на съдебната власт. Тя е родена в Исперих. Магистър е по право на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ от 1991 г. Работила е в Районната прокуратура и Районния съд в Разград, от 2001 г. е изпълняващ длъжността председател на Районния съд в Исперих, а от февруари 2003 г. до сега бе съдия в наказателното отделение на Окръжния съд в Разград. От 2009 година е с ранг съдия във ВКС и ВАС.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.