Представители на социални институции от Разградско бяха на посещение в Одрин

50 ръководители и служители в социални институции и услуги от Разградско бяха на двудневно посещение в Одрин през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Визитата е едно от събитията по изпълнение на дейностите от културния календар към Декларацията за сътрудничество и съвместна дейност между Разград и Одрин, подписана миналия декември от областня управител на Разград Гюнай Хюсмен и валията на Одрин Гюнай Йоздемир.
Социалните работници бяха посрещнати и съпровождани по време на срещите си от директора по семейната и социалната политика във валийството в Одрин Билгин Йозбаш. Срещнаха се и обмениха опит в социалната сфера и с неговия заместник Себахатин Билгич, както и с директора на Центъра за социални услуги в Одрин Мехмет Полат и неговия заместник Селен Ерден.
Представителите на социалните институции в Разградско посетиха Дома за стари хора в Одрин, в който се полагат грижи за 110 възрастни човека. На служителите помагат и ученици-доброволци, каквито инициативи се обмислят и в Разградско. Оказа се, че в дома живее и възрастна жена, родом от община Исперих, която сподели свои спомени за Лудогорието и се интересуваше от живота там сега.
Разградчани посетиха и туристически забележителности в Одрин, а след завръщането си в родния град изказаха благодарност на Гюнай Хюсмен за предоставената възможност за реализиране на ползотворно сътрудничество и приятелство.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.