Пращат резултатите от нови проверки на няколко разградски предприятия заради миризмите на Районната прокуратура

Всички материали от извънредните двудневни проверки на отпадъчни води от изхода на пречиствателните съоръжения на няколко дружества в Разград

– протоколи и резултати от изпитванията на отпадъчните води – ще бъдат предадени на Районна прокуратура-Разград, съобщиха от екоинспекцията в Русе.
Проверките на две институции – РИОСВ-Русе и Регионалната лаборатория към Изпълнителна агенция „Околна среда“ приключиха снощи.
Изпитванията са част от извънредните проверки на инспекцията по сигналите за неприятни миризми в града от началото на седмицата. При проверките на Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) в Разград е констатирано, че е в ход изпълнението на проект, свързан с реконструкцията й. С цел установяване на възможни отклонения от работата на съоръжението са взети проби от „Амилум България“ АД, които предават отпадъчните си води за третиране.
Проби отпадъчни води от вход и изход на пречиствателното съоръжение са взети и от „Пилко“ ЕООД и ГПСОВ. Резултатите ще са готови до седмица. До края на месеца се очаква операторът на ГПСОВ-Разград – „Водоснабдяване Дунав“ ЕООД – да предостави подробна информация за технологията на третиране на отпадъчните води и утайките, отделени от всеки етап на пречистването – времетраене на изгниването, количеството на първично отделената утайка и последното им изпускане в изсушителните полета.
/e-Razgrad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.