Празник в Горичево и конкурс за най-вкусна и оригинална баклава

Конкурс за най-вкусна и оригинална баклава се проведе в кубратското село Горичево, като част от програмата за селищния празник, съобщи кметът Ерсен Ибрям.
Вкусната и шарена фиеста се провежда за осма поредна година – единствена по рода си в региона и страната. Участниците всяка година се увеличават, а интересът към традиционния сладкиш расте, споделиха организаторите. В конкурса се включиха 24 майстори на баклавата, сред които и хора от други населени места в Кубратско. На сладкото събитие присъства общинският кмет Алкин Неби, председателят на Общинския съвет в Кубрат Хюсеин Юмеров, общинският съветник Красимир Христов и собственикът на „Сортови семена“ Мариела Йорданова. След трудния избор на журито медали и предметни награди спечелиха най-добрите сладкари в конкурса, а за всички участници бяха осигурени хранителни продукти.
За първи път в селото се проведе и конкурс за най-добре поддържана къща, двор и градина. Идеята бе на общинския съветник Красимир Христов, който обаче отличи не една, а две къщи в селото и награди специално стопанките на двата най-красиви имота. Според Христов, добрите примери и практики трябва да бъдат поощрявани. „Идеята ми е този конкурс да стане традиционен и да бъде пример не само за жителите на Горичево, но и за цялата община Кубрат“, каза Красимир Христов. По-рано през деня се проведоха състезания с мотофрези, велосипеди и тротинетки. Проведе се и турнир по белот. Следобедната програма завърши с турнир по футбол, а празничната вечер, с много музика и добро настроение.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.