Потвърдиха ареста на наркопласьор от Разград, доказани са над 50 продажби на дрога

Апелативният съд във Варна потвърди като законосъобразен първоначалния арест на Андрей Андреев от Разград, привлечен като обвиняем по досъдебно производство в Разград за притежание и разпространение на наркотични вещества, съобщиха от Апелативния съд във Варна.
Пресслужбата на съда припомня, че Окръжен съд Разград определи миналата седмица най-тежката мярка за неотклонение спрямо 26 годишния мъж, след като му е било повдигнато обвинение затова, че на 30 септември тази година в Разград, придобил и държал високо рискови наркотични вещества – 2,40 грама канабис, кристално вещество и хапчета, които при тестване реагирали на метамфетамин и амфетамин с общо тегло 4,45 грама. Установените вещества били за разпространение. В хода на разследването били събрани достатъчно доказателства, че Андреев активно предлагал за продажба на млади хора наркотици. Чрез СРС в рамките на една седмица разследващите установили над 50 купувача.
Варненският апелативен съд сподели изводите на първата съдебна инстанция, че събраните до настоящия момент доказателства обосновават предположението, че младият мъж е автор на тежкото престъпление, за което се разследва. И този съд кредитира показанията на свидетелите разпитани пред съдия, както и на протоколите за претърсване и изземване. Реална е и опасността Андреев да се укрие. Той е осъждан макар и за неумишлено престъпление, а настоящото деяние е извършил в определения му изпитателен срок. Съдът намира, че разпространението на високо рискови наркотични вещества, което обвиняемият е превърнал в начин на препитание е тежко умишлено престъпление с висока обществена опасност. Тежката санкция на закона води и този съд до извода, че има опасност, ако е на свобода, Андрей да извърши ново престъпление.
Определението, с което Апелативният съд във Варна потвърди като законосъобразен първоначалния арест на Андрей Андреев от Разград, привлечен като обвиняем за притежание и разпространение на наркотични вещества е окончателно.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.