Поставят изкуствена трева на спортните площадки в разградските квартали

Строителни машини захапаха най-новите спортни площадки в разградските квартали. Багерите изстъргват петдесетина сантиметра от повърхностния слой, а след това там ще се появи изкуствена трева, научи e-Razgrad.bg.
Става дума за спортните площадки, изградени само преди няколко години по добилия популярност проект „Осем милиона за седем квартала“, по който в периферните жилищни райони на града се появиха кокетни детски площадки и кътове за отдих. Бяха построени и въпросните спортни площадки, на които – незнайно защо – бе засадена истинска трева. И децата знаят, че трева без напоителна система там не става! Старото общинско ръководство обаче така и не прие критиките, както на хората, така и на медиите. И децата на Разград ритат топка в няколко пръста пепелак. Запрашаването е толкова много, че на моменти играчите не се виждат помежду си.
Видно от снимките, сегашната общинска управа е взела нещата в ръцете си. Фирма „Петстрой“ има грижата да направи площадките отново подходящи за игра.IMG_4807
Вярно – и изкуствената трева има срок за износване, но дотогава децата ще тичат след топката без облаци прах. И няма да чакат дни наред сред обилен дъжд локвите пък да изчезнат…
Багерите подготвят втората площадка /тази е до училище „Н.Икономов“ , а първата –  в квартала срещу автогарата/, но ще захапят и останалите.
Почакайте още малко, деца!
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.