Последният слънчев ден – идеален и за плаж, и за разходка в планината

Тази неделя е последният по-хубав ден преди поредицата дъждовни и хладни. Още тази нощ ще завали и в понеделник от запад ще нахлуе студен въздух, съобщи Петър Янков от TV-MET, цитиран от „24 часа“. На много места се очакват валежи и гръмотевични бури, по-интензивни ще са в северозападните и североизточните райони.
Във вторник температурите ще продължават да падат.
Малко повече слънце ще има в сряда преди обед, но следобед ще се заоблачи и в Югозападна България ще вали. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса.
Навръх Деня на Независимостта и началото на астрономическата есен ще е най-студено. Живакът ще е едва 18-25 градуса, а дъждове се очакват в Южна и Източна България. Захлаждането в сравнение с този уикенд е с 8-12 градуса.
Предимно слънчево ще е в петък и събота. Средиземноморски циклон над Македония и част от Гърция на 25 септември следобед ще докара дъжд и българите, решили да почиват там, ще се връщат по мокри пътища, предупреди Петър Янков.
Преди това обаче, да се порадваме на слънчевото време днес.
Временни увеличения на облачността се очакват само на отделни места, главно в следобедните часове над източните и планинските райони ще превали и прегърми. По-късно през деня от северозапад ще започне ново увеличение на облачността, първоначално висока. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максимални температури между 27° и 32°, в София около 28°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).
Предимно слънчево тази сутрин е и над Черноморието. По-късно през деня обаче там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места краткотрайно ще превали и прегърми. Максималните температури ще са 26°-30° – идеални за последен плаж. Температурата на морската вода е около 24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно около и след обяд краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 15°.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.