Последните слънчеви и топли дни са този уикенд

Предимно слънчево и топло за сезона ще бъде времето в събота и неделя, преди в началото на следващата седмица да настъпи влошаване.
Съботният ден обещава да е слънчев и тих. Максималните температури ще бъдат между 21 и 26 градуса, за района на София – 24 градуса, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад.
Над планините ще е слънчево със слаб до умерен северозападен вятър, който ще се усили вечерта. Максималната температура на височина 1 200 метра ще бъде около 16 градуса, на 2 хил. метра – около 9 градуса. По Черноморието максималните температури на въздуха ще бъдат 18-20 градуса, като ще духа слаб югоизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде слабо – 1-2 бала.
В неделя максималните температури ще са малко по-ниски – около 21-24 градуса. Ще започне заоблачаване, но все още ще бъде предимно слънчево.
От началото на следващата седмица обаче облачността ще бъде значителна, а в първите три работни дни се очакват и превалявания. Температурите постепенно ще спадат, като в сряда максималните ще бъдат около 11 градуса.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.