Посланик Рубин иска да доведе Тръмп в България

Всеки ден работя и ще продължавам да работя да посрещнем президента Доналд Тръмп в България. Това заяви посланикът на САЩ в България Ерик Рубин на форума „Перспективи пред българо-американските икономически отношения“, организирана от Американската търговска камара.
Така той отговори на въпрос на президента на Атлантическия клуб и бивш външен министър Соломон Паси за това дали е възможна подобна визита.
„Не мога да го обещая, защото ако обещая, може и да не мога да изпълня обещанието си. Мога само да работя в тази посока и ще се постарая. Тази цел е много важна“, посочи той.
Според Рубин за него най-важният приоритет, е създаването на работни места.
„Личната ми гледна точка е, че България се справя много добре във всички останали отношения с изключение на това. Трябва да намерим начин да способстваме за по-добър икономически растеж. Тези времена на предизвикателства и кризи са времена, и на възможностите за двустранните ни отношения“, обясни посланикът.
„Искам да подчертая, че ангажиментът на САЩ към взаимоотношенията с България е основополагащ и остава непроменен през годините. Даже е по-силно действащ, отколкото в миналото“, заяви Рубин.
Според него американските компании, които инвестират в България милиони долари в различни центрове за обслужване на общността, за образование, здравеопазване, околна среда, показват един модел, който можел да послужи за пример.
Междувременно на сайта на американското посолство в София бе публикувано поздравление от държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън по случай утрешния национален празник на България.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.