Португалец поема „Лудогорец”?

Много е вероятно шампионът на България „Лудогорец” да има за нов треньор португалец, съобщи преди минути Gong.bg, цитирайки „Zerozero“. Според информацията, Аугусто Инасио е фаворит да води тима през новия сезон.
Инасио заемаше поста на генерален мениджър в „Спортинг” Лисабон през изминалия сезон, но няма да продължи работата си в клуба.
На Аугусто Инасио е предложен друг пост в клуба след края на сезона, но той не е склонен да го приеме, тъй като иска да се завърне към треньорството и има конкретно предложение от „Лудогорец”.
60-годишният специалист има богата треньорска кариера. През 2013 година той е начело на „Олянензе”. След това поема предизвикателството и става главен мениджър на „Спортинг” – Лисабон. Отборът спечели Купата на Португалия преди няколко седмици.
Инасио е водил отборите на „Васлуй”, „Лейшоеш”, „Навал”, „Йоникос”, „Бейра Мар”, „Ал-Ахли”, „Витория” – Гимараеш, „Спортинг” – Лисабон, „Маритимо” и „Шавеш”. Той е бил и асистент треньор в „Порто” за периода от 1994 до 1996 година.
В периода си като треньор на „Спортинг” – Лисабон Аугусто Инасио извежда отбора до титлата през сезон 1999/2000. Той работи заедно с Ивайло Йорданов.
Футболната кариера на Аугусто Инасио преминава през отборите на „Спортинг” – Лисабон и „Порто”. Печелил е Шампионска лига с „Порто” през сезон 1986/87.
53-годишният Антонио Консейсао е резервен вариант за президента на „Лудогорец” Кирил Домусчиев, твърди португалското издание. Той за последно е водил отбора от Саудитска Арабия „Ал-Файзали”. Преди това специалистът е преминал през отборите на „Олянензе”, „Морейрензе”, „Астра” – Плоещ, „Брашов”, „Клуж”, „Беленензес”, „Навал”, „Витория” – Сетубал и „Трофензе”.
Няма да е никаква изненада, ако Аугусто Инасио вземе заедно със себе си в „Лудогорец” халфа Рубен Рибейро от Жил Висенте, прогнозира португалското издание, цитирано от Gong.bg.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.