Пореден полицейски протест

Поредният национален протест на синдикатите в МВР ще се проведе днес. Той е под надслов „За достойно заплащане“.
Униформените ще се съберат в градинката пред МВР в София, откъдето ще тръгне шествие, чиято първа спирка е Министерство на финансите и ще стигне до Народното събрание.
Днешната акция е поредната от серията щафетни протести в страната, започнали през лятото, с искане за увеличение на заплатите с 15 % и подобряване на условията на труд.
Финансовият министър Владислав Горанов обяви преди дни, че в проектобюджета за 2018 година са заложени над 700 милиона лева повече за служителите във всички бюджетни сектори, но не се ангажира с конкретен процент за повишение на заплатите на полицаите. По думите му обаче, по-сериозен ръст на възнагражденията трябва да получат работещите на терен.
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев каза в петък, че евентуалното увеличение на заплатите в МВР няма да бъде за всички по равно:
Знаете числото 55 милиона, които ще бъдат разпределени, не на калпак, а на тези, които са били най-активни, които са имали шанса да бъдат по-добри от другите и най-вече на най-ниските нива, така да кажа – на тези, които са с полицейски правомощия, на тези, които са били на терена. Да, имат право, и за пореден път ще го кажа – и аз, и ръководството много внимателно се вслушваме.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.