Полицейският протест в Разград: България е единствената страна в света, в която униформи се продават в интернет

Без да търсят масовост, точно като колегите си от други градове в страната, днес и полицаите в Лудогорието изразиха своята подкрепа към националните искания на работещите в системата на МВР.

До фонтаните пред Общинския културен център се събраха полицаи от всички районни управления и Областната дирекция на МВР в Разград.

Протестът наистина беше мълчалив – без речи и декларации, само развети национални и синдикални знамена.

Пред журналисти участниците в мирния протест обявиха, че подкрепят изцяло исканията на служителите на реда у нас: за достойно заплащане на труда, за подобряване на останалата в средата на миналия век материално-техническа база, за нова и по-кратка процедура при конкурсите за нови кадри в системата. Като всичко бъде регламентирано пунктуално в нов Закон за МВР.

„На какъв сме хал, най-добре си личи по това, че не може да видите двама полицаи един до друг в еднакви униформи. Защото отделните части от тях те си купуват сами. България е единствената страна в света, в която полицейските униформи се продават в интернет!“, обяви днес протестът в столицата на Лудогорието.

Няма интерес към обществените поръчки за изработка на униформи, но е парадоксално, че в село Езерче произвеждат кубинки с невероятно качество… за италианската полиция. А нашите – от изкуствени материали, подгизват при първия дъжд и се разпадат много скоро след това, казаха още днес хора от протеста в центъра на Разград.

Те се стягат от сега за националния митинг на жълтите павета в София през септември, ако дотогава няма видимо движение по исканията им от страна на силовото министерство и държавата.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.