Полицаите нарушиха забраната и затвориха главния път Разград – Шумен

Повече от сто и петдесет полицаи от всички районни управления на разградската дирекция на МВР блокираха за повече от половин час главния път Русе – Варна на изхода от Разград към Шумен.
Мъжете и жените в цивилни дрехи не се вслушаха в думите на Добрин Дочев, председател на полицейското синдикално дружество, че чрез Областно пътно управление му е предадено, че Агенция „Пътища” забранява на полицаите да блокират пътя, защото по този начин ще нарушат конституционни граждански права на останалите да се движат свободно в държавата и спонтанно множеството спря движението.IMG_6572 Направи го „уставно” – две патрулки застанаха от двете страни на протестиращите и с включени сигнални светлини предупредиха камионите и колите, че не могат да преминат. На асфалта се появиха даже светоотразителни конуси за допълнително обезопасяване на протестиращите.
Дългите колони автомобили в началото търпеливо изчакваха, но когато времето на престоя им наближи половин част, мощни тромби на ТИР-ове разбиха тишината. Пригласяха им и клаксони от леки коли. До напрежение не се стигна, но когато полицаите отстъпиха от платното, минути на ред се чуваше свистене на гуми от „мръсна газ”, клаксони и познати реплики през отворени прозорци.IMG_6560
Според информация от протестиращите, те имат разрешения и утре отново ще се съберат на кръговото по обяд и на главния път – пак вечерта.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.