Политагитация по огради и витрини – само със съгласието на собствениците на имотите

Използването на сгради, огради и витрини – частна собственост – за политагитация, може да стане само след изричното разрешение на собственика или управителя на имота, гласи специална заповед на кмета на Разград Денчо Бояджиев, която определя местата за агитационни материали за предстоящите избори.
В Разград афиши с ликове на кандидатите, призивите и номерата на бюлетините ще могат да се появяват на 15стационарни рекламни табла и на други 11, които са в непосредствена близост до автобусни спирки. В селата материали за предизборна агитация ще се поставят на 38 места.
Поставените в нарушение на Изборния кодекс агиттабла и плакати ще се премахват след решение за това на Общинската избирателна комисия, а в изборния ден – и по решения на секционните избирателни комисии. При нужда, ще се търси и съдействието на органите на МВР.
В Разград грижа за премахването им ще има специализираното звено „Контрол по обществен ред и транспорт“, а в селата от общината кметовете и кметски наместници, се казва още в заповедта.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.