Подписаха договор между Асоциацията по ВиК в Лудогорието и „Водоснабдяване Дунав“

Договорът между Асоциацията по водоснабдяване и канализация на територията на Област Разград и основния ВиК оператор „Водоснабдяване Дунав“ бе подписан на заседанието, ръководено от областния управител Манол Кившанов, който е и председател на Асоциацията. Договорът ще е в сила от 1 май. Дотогава трябва да бъдат подписани договори между кметовете и министъра на Регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
На събранието стана ясно, че община Кубрат вече е подала заявление за членство в Асоциацията, което ще стане факт след влизането на договора от началото на май месец. Очаква се същата стъпка да предприемат и общините Исперих, Завет и Самуил, на чиято територия действа втората ВиК асоциация.
Бе решено още областния управител Манол Кившанов да проведе разяснителна кампания в Исперих преди следващата сесия на тамошния общински съвет. Консолидацията e изключително важна, че и наложителна, защoто само това ще даде възможност на общините в Лудогорието да кандидатстват с проекти в сектора.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.