Пианистката Ивана Хосровян от Музикалната школа спечели втора награда от Международен конкурс в Белград

10-годишната пианистка Ивана Хосровян, възпитаничка на преподавателката Нина Георгиева от Музикалната школа „Илия Бърнев” към НЧ „Развитие 1869” в Разград, се завърна с втора награда от престижния Международен конкурс за пианисти „Даворин Йенко”- Белград. Постижението на талантливата възпитаничка на школата е забележително, тъй като тя спечели сребърния медал сред 35 участници от 7 държави в своята възрастова група. Ивана се явява за първи път на конкурс от такъв ранг и показа, че е много талантлива и упорита. Нейни конкуренти са били възпитаници на музикални училища.

Международно жури е оценявало изпълненията на младите таланти, а Ивана лично е получила поздравления за блестящата си изява. Ивана се е представила на конкурса с две произведения – „Поетична картина” от Григ и „Приспивна” от Панчо Владигеров. Много трудни за изпълнение творби, но Ивана се е справила отлично. Разградската пианистка е оценена с 93 т. на конкурса и само две точки не й достигнали да бъде първа. Момичето е много доволно от своето участие, сподели, че се вълнувала и притеснявала, когато е излязла на сцената, но се представила добре.

Нейната преподавателка Нина Георгиева изрази задоволство от възпитаничката си, каза още, че Ивана упорито и дълго се е готвила за този конкурс в Белград. Повече от 6 месеца е продължила подготовката й, затова и успехът е заслужен. Нина Георгиева благодари за подкрепата на НЧ „Развитие 1869”, на Валя – майката на Ивана, която е била с тях в Белград като незаменим помощник, на фирмата спонсор.

След големия успех в Белград Ивана Хосровян ще се готви за Националния конкурс „Панчо Владигеров” в Шумен през месец май, който е за участници до 12 години. Успешният път на малката пианистка продължава.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.