Пешеходни лъчове в Разград за кампания „Толерантен ли си?”

Стартира Национална кампания „Толерантен ли си?”, която се осъществява в 7 общини в област Разград.
„Предлагам Ви да добротворстваме заедно“ – така започваше всяка една от шестте срещи, посветени на приятелството, толерантността и разбирането между отделните културни общности в различните населени места на територията на България, осъществени на 26 септември 2016 г. в училищата на село Ясеновец, село Подайва, село Самуил и град Исперих. Проведени под формата на флашмоп срещи грабнаха вниманието на подрастващите и ги провокираха към разбиране и приемане на „различността“ у другите.
В три последователни дни – от 26 до 28 септември 2016 г., мултиплайерите от Сдружение „Център на НПО в Разград” ще посетят общо 12 училища на територията на областта. Предстоят срещи с младежите – доброволци в общините Кубрат, Завет, Лозница и Цар Калоян. Кампанията се подкрепя от областния управител на област Разград Манол Кившанов и се осъществява със съдействие на просветния инспекторат в Разград Атанас Дончев, чрез училища в седемте общини на града. Доброволци са и танцови формации в града.
В последният ден от кампанията – 28 септември 2016 година, над шест разградски училища ще организират флашмоб, посветен на приятелството и усмивката пред сградата на новия театър.
Сборната точка на всички участници е кръговото движение в града – в начало на пешеходна зона. От там всички участници се разпределят в две групи, които се придвижват паралелно по пешеходна зона и улица „Св. Св. Кирил и Методий”:
Двете групи тръгват организирано и заедно в 16.00 часа и се придвижват заедно до площада пред Общинския културен център.
Кампанията е част от съвместен проект на Фондация Национален алианс за работа с доброволци в партньорство с още четири организации – „Надежда” – Хасково, МИК – Разлог, „Център на НПО в Разград” – Разград, „Арабис” – София, които реализират проект „Младежки мултиплайери за интеркултурен диалог”, финансиран от Фондация „Ана Линд”, съобщават от Центъра на НПО.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.