Петра Квитова е намушкана с нож при опит за кражба

Двукратната победителка в турнира „Уимбълдън“ (2011, 2014 г.) – Петра Квитова, е била намушкана с нож, съобщава „Скай Спортс“. Инцидентът с тенисистката е станал на 20 декември сутринта. Нараняванията на чехкинята са в лявата ръка и не са животозастрашаващи.
Говорителят на спортистката – Карел Тейкал, заяви, че тя е била нападната в дома си в чешкия град Простейов и най-вероятно става въпрос за влизане с взлом и опит за обир.
Квитова е потърсила медицинска помощ, но не е била приета за лечение.
„Става въпрос за обичайно криминално престъпление. Нападението не е свързано с нейната професия“, каза Тейкал.
В момента 26-годишната Квитова е номер 11 в световната ранглиста. Преди ден тя обяви, че ще пропусне турнира за смесени тимове „Хопман Къп“ в началото на 2017, тъй като все още лекува контузия в стъпалото.
Квитова, която през 2011 г. достигна до номер 2 в ранглистата, има пет титли от Големия шлем, а състоянието ѝ се оценява на 78 милиона евро.
Инцидентът с Квитова навява спомени за друго нападение над тенисистка. Преди 23 години с нож беше намушкана тогавашната лидерка в световната ранглиста – Моника Селеш. По време на 1/4-финала на турнира в Хамбург срещу Магдалена Малеева, 38-годишния безработен Гюнтер Пархе, който е вманиачен фен на Щефи Граф, издебва противничката на българката в почивката между геймовете, но бързата реакция на охраната предотвратява по-сериозна физическа наранявания.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.