Още по-нова организация на гишетата за регистрация на коли

Още по-нова организация на работа се въвежда от днес в сектор “Пътна полиция” в Разград, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Както e-Razgrad.bg информира преди повече от седмица, това се налага заради масираното присъствие на румънци, които регистрират в КАТ по-евтино и много по-лесно основно но името но фирми купените си нейде от Европа коли втора употреба.
В съобщението на МВР за въвеждането на новата организация на регистрацията, това звучи така: „Нарасналият брой на регистриране на превозни средства на български юридически и физически лица, които впоследствие се предоставят за ползване на румънски граждани и фирми, както и използването на пълномощници да извършват дейности по регистрация, води до намаляване възможността за обслужване на граждани – собственици на превозни средства, свързани с регистрацията им.“
В тази връзка на гишетата за регистрация на коли в „Пътна полиция“ при ОДМВР – Разград днес от 8:30 часа до 12:00 часа ще бъдат обслужвани юридически лица и юридически лица, представлявани от пълномощници и предоставящи МПС/ППС на хора с постоянен адрес в и извън област Разград.
От 13 часа до 16:30 часа достъп до гишетата ще имат физически лица, и физически лица, които се представляват от пълномощници.
Вторник:
– От 8:30 часа до 12:00 часа и от 13:00 часа до 16:30 часа – физически лица – собственици на МПС/ППС, които не се представляват от пълномощници.
Сряда:
– От 8:30 часа до 12:00 часа – юридически лица, и юридически лица представлявани от пълномощници и предоставящи МПС/ППС на хора с постоянен адрес в област Разград;
– От 13:00 часа до 16:30 часа – физически лица – собственици на МПС/ППС, които не се представляват от пълномощници.
Четвъртък:
– От 8:30 часа до 12:00 часа и от 13:00 часа до 16:30 часа – физически лица – собственици на МПС/ППС, които не се представляват от пълномощници.
Петък:
– От 8:30 часа до 12:00 часа юридически лица, и юридически лица представлявани от пълномощници и предоставящи МПС/ППС на пора с постоянен адрес в област Разград.
– От 13:00 часа до 16:30 часа в петък -физически лица – собственици на МПС/ППС, които не се представляват от пълномощници.
На гишето ще се отпечатва само по едно заявление, а желаещите за отпечатване на повече заявления за всяко следващо трябва да се нареждат отново след последния на опашката, уточняват от МВР.
След 8:30 и след13:00 часа, началникът на групата служители по регистрация на автомобили ще събира отпечатаните заявления на чакащите за регистрация и ще ги подрежда по номер на издаването им. Пропусналите номера си ще се обслужват последни. В горния ляв ъгъл на заявлението се изписва поредния номер, който важи за деня, а пропусналите номера си няма да се обслужват. Броят на раздадените до 10.30 и 15.00 ч. не бива да не превишава 50% от административния капацитет за деня.
В пункта за идентификация и проверка на техническата изправност ще се извършва идентификация и обработка на документи само при наличие на лицето, вписано в заявлението като собственик или пълномощник, си посочва още в съобщението за новата организация на регестрацията на коли в КАТ.
/e-Razgrad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.