Още лъвчета ще се родят в разградския зоокът, а батковците им, родени през септември, заминават за Пазарджик или Холандия

В разградския зоокът пак ще има малки лъвчета. Останалата тук възрастна лъвица е бременна и ще роди в дните около Коледа, съобщи председателят на Сдружението за защита на животните в Разград Ирена Райчева.

В последните дни в медиите и социалните мрежи върви горещ спор за съдбата на останалите живи две лъвчета, родини тук на 8 септември, след като стана ясно, че общината има намерение да ги дари на зоопарка в Пазарджик. Докладната се очаква да бъде разгледана на последната за годината сесия на местния парламент на 21 декември, а сайтът e-Razgrad.bg, съобщи за това още миналата сряда.

Междувременно, със свое писмо до кмета на Разград д-р Валентин Василев и председателя на ОбС Стоян Димитров от 14 декември фондация „Четири лапи“ поиска пет от лъвовете да бъдат дарени именно на международната организация, която пое отглеждането и издръжката на лъвчетата Масут и Терез и на болния лъв Асен в София.

А във „Фейсбук“ организацията Дивите животни организира кампания в защита на малките лъвчета, като призова природозащитниците да се противопоставят на предложението на общината с писма в електронната поща на кмета и на председателя на ОбС и лъвчетата да бъдат изпратени не в Пазарджик, а в спасителен център в Холанция.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.