От днес – тридневен Фестивал на малината в Лозница

За трети път днес в Лозница ще се съберат малинопроизводители от цялата страна за участие в Националното изложение и Фестивал на малината. На откриването на изложението в 12 часа на площада в центъра на града ще бъде и министърът на земеделието и храните Десислава Танева.
В програмата днес е предвидено посещение на нови малинови насаждения, на предприятие за преработка и разфасовка на пчелен мед от малини и на предприятие за замразяване и преработка на пресни малини. Ще има дегустация и оценка на различни сортове малини и ягодоплодни от цялата страна. Ще бъдат наградени и победителите в конкурса за най-атрактивно и вкусно приготвено изделие от ягодоплодни.
Съботата е посветена основно на участниците във Фестивала – мултимедийна и практическа демонстрация на технически и научни постижения в областта на малинопроизводството на откритите и закрити площи. Ще има множество видео презентации на водещи фирми в областта на капковото напояване, специализирана земеделска техника и нови технологии в разсадопроизводството.
Производители на био-препарати, поливна техника, системи против градушки и слънчев пригор, специализирана земеделска техника, комбайни за бране на малини и ягодоплодни ще имат свои щандове на изложението.

Но гостите на Фестивала ще могат вкусят традиционни домашно приготвени ястия сладка, мармалади и прясно приготвени натурални сокове и пуншове от ягдоплодни съпроводени от фолклорна програма.
В неделя ще се проведат практически демонстрации на полето на машини, инструменти и съоръжения. Закриването е от 14 часа.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.