От днес между София и Баку има директни полети за 29 евро

Премиерите на България и Азербайджан Бойко Борисво и Артур Расизаде откриха в Баку първата директна авиолиния между двете страни.

Веднъж седмично – във вторник, между Баку и София ще има полет на Азербайджанските авиолинии чрез нискобюджетната им компания Buta Airlines, съобщи правителствената информационна служба.

Цената на еднопосочния билет е 29 евро. „Това е една прекрасна възможност азерите да идват на ски и на летен туризъм у нас и да разгледат културно-историческите ни красоти. В същото време българите само за 3 часа могат да дойдат в една прекрасна страна с много традиции“, заяви по време на официалното откриване премиерът Борисов.

Сред първите пасажери на новата авиолиния бяха водените от Борисов министри – на транспорта Ивайло Московски, на енергетиката Теменужка Петкова, на икономиката Емил Караниколов и на земеделието Румен Порожанов.

Директната въздушна линия между България и Азербайджан бе договорена между премиера Бойко Борисов и президента на Азербайджан Илхам Алиев при неговото посещение в България през 2015

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.