От днес – десет дни пролетно почистване в община Разград

Ред е на ежегодната кампания за пролетно почистване на града и на населените места, съобщават от общинската администрация. Тя започва днес и ще продължи десет дни, като включва организирани дни за почистване и хигиенизиране на териториите за обществено ползване с участието на граждани, фирми и обществени организации. Пак по традиция най-добре представилите се ще получат награди от Общината.
За най-добре почистено населено място наградата е предметна награда до 600 лв., за второ – до 300 лв. Наградите за училищата са съответно до 400 и до 200 лв., за детските градини до 300 лв. и до 150 лв., за организации и фирми – до 200 и до 100 лв. Наградата за гражданско участие – градинска маса и две пейки за кът за отдих на стойност до 1000 лева. Обявяването на победителите ще е на 9 май.
Общината ще осигури безплатно найлонови чували и ръкавици, и специализирана техника за транспортиране на отпадъци, събрани от междублокови пространства, паркове, градини, сервитути на пътни артерии. Заявки за материали и техника ще се приемат на тел: 084 /618 186 и „А.С.А. България“ ЕООД тел: 084/660 580.
Отново има бонбони за най-малките чистници. На 23 април от 9 часа в Разград ще се проведе традиционната акция за тях „Бонбони за смет”. Тя ще е в жк „Орел“, в градинката до обръщалото в жк „Абритус“ и в градинката пред хотел „Централ“, като за всеки събран отпадък участвалите в инициативата ще получат торбичка с лакомства.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.