От Бах до „Queen“ през симфоничен рок тази вечер във Филхармонията

Покана за нетрадиционен симфоничен рок концерт отправя към почитателите си Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов”. Спектакълът се нарича „От Бах до симфоничен рок и Queen” и според автора му – композиторът Петър Радевски, в основата му е вечната „Бохемската рапсодия“ на „Queen“.
Идеята е на ценителите да бъде представен съвременен, модерен концерт, при това – в изпълнение на прекрасните инструменталисти от Разградската филхармония. А и още един начин, чрез съчетаване на рок със симфоничната музика, да бъдат привлечени младите хора в концертните зали.
Публиката ще има възможност да чуе и усети модерна хармония, смяна на темпо, агресивно свирене и познати мотиви от любими рок песни.
Другата изненада е, че с диригентската палка ще бъде дългогодишният ръководител на Филхармонията маестро Георги Чимширов. Единият от солистите /на пианото/ ще бъде Петър Радевски, както и Сава Вутов – пиано и Пламен Загоров – ударни инструменти. Сава Вутов е носител на втора награда от Петия международен конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов“ – 2014 г.
В програмата довечера са две произведения: Концерт за пиано и струнен оркестър във Фа минор №5 от Й.С.Бах и концерт за камерен оркестър „Симфоничен рок“.
Авторът на спектакъла Петър Радевски преподава филмова и театрална музика в САЩ, директор е на Камерна опера – Благоевград и е носител е на „Аскеер“ за театрална музика.
Концертът е тази вечер от 19 часа в залата на Филхармонията.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.