Отново спорна дузпа срещу кубратчани реши мача „Кубрат“ – „Септември“ /Тервел/ от Североизточна „В“ група

При хубаво, слънчево време, в поредния 15-ти кръг от първенството на Североизточната „В“ група отборът на „Кубрат“ прие състава на „Септември“ /Тервел/. Домакините бяха по-активния отбор, а гостите бяха приели играта в своята половина и разчитаха предимно на дълги подавания в предни позиции. В 25-та мин. Алпай Серхат от „Кубрат“ проби и центрира, топката достигна до Йозкан Кемал, който стреля много опасно, но стражът на тервелци спаси. Последваха още няколко опасности, но гол така и не падна. Най-добра възможност се откри пред Алеф Караосман, който шутира от около 20 метра, но стражът на гостите спаси.
Втората част продължи в същото темпо. В 57-та мин. при една бърза атака на гостите, техният капитан Стефан Стефанов пое топката в наказателното поле, но защитник на домакините го изблъска. За това главния съдия Ивелин Занев отсъди малко спорна дузпа. Потърпевшият Стефанов я изпълни и отбеляза гол, който се оказа единствен в мача. До края на срещата гостите продължиха да се бранят успешно и не допуснаха сериозни опасности пред вратата си. В самия край на двубоя те даже можеха да променят резултата, но двама техни състезатели не съумяха да разиграят обре топката, останали срещу двама защитници на домакините.
Във временното класиране отборът на „Кубрат“ е на 9-о място. В актива си има 5 победи, една равна среща и 9 загуби, голова разлика – 13:23 и 16 точки.
Следващият 16-ти кръг ще се играе на 12 и 13 март, събота и неделя, от 15.00 часа. В него отборът на „Кубрат“ ще гостува на 13 март, неделя, на състава на „Марисан“ /Русе/.

Светломир КИРОВ
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.