Откриха изложба от пленера по живопис „Мистика и реалност”

С изложба на творбите на 9 художници завърши Международният пленер по живопис „Мистика и реалност” в Разград.В Художествената галерия „Проф. Илия Петров” са подредени 26 картини, създадени от творците, които взеха участие в седмото издание на пленера, организиран от Художествената галерия и Община Разград.

Ще припомним, че в културното събитие се изявиха художници от три държави – Гърция, Румъния и България. В продължение на десет дни художниците Теодор Даскалов, Тодор Тодоров, Божидар Тонев, Милчо Талев, Миряна Савова, Орхан Исмаил, Светла Радулова, Елена Драгулей от Румъния и Петала Павлиду от Гърция рисуваха в местността Пчелина.

На откриването на изложбата директорът на Художествената галерия Тодор Тодоров връчи плакети на всички участници. Картините задържаха дълго погледите на присъстващите на събитието. Тази година са създадени много силни картини, коментира Тодор Тодоров. Според него експозицията може да се възприеме цялостно като завършено произведение. Изявилите се в пленера художници са близки като стилистика и мислене и това се вижда в изложбата. Творците се представят с творби от абстрактното изкуство, като всеки показва своя почерк, но като цяло изложбата има завършен характер.

Експозицията може да бъде разгледана от желаещите в продължение на един месец. Картините ще останат във фонда на галерията.

На откриването творците бяха поздравени от заместник-областния управител Евгени Драганов, който им пожела още творческо вдъхновение. А към художниците от Румъния и Гърция отправи нова покана за гостуване в Разград. Всички получиха поздравление и от Виолета Антонова, главен експерт „Култура” в Община Разград.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.