Отвод на председателя на съдебния състав поискаха адвокатите на д-р Мичев

Отвод на председателя на съдебния състав и връщане на делото на прокуратурата заради процесуални нарушения поискаха адвокатите на д-р Бранимир Мичев,който е обвиняем за обсебване на болнични лекарства и измама на пациенти.

Това стана на разпоредителното заседание днес в Районния съд, на което Мичев се яви с двама нови защитници. Съдия Николай Борисов остави исканията им без уважение като неоснователни и необосновани.

Наказателният процес бе насрочен за 17 и 18 април, когато ще бъдат призовани свидетелите и вещите лица по делото. Процесът тръгва наново, тъй като един от съдебните заседатели в състава почина неочаквано.

Припомняме, че д-р Мичев е обвинен в това, че в периода от 11 февруари до 24 април 2014 г. като хирург в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Разград противозаконно е присвоил 55 флакона от препарата „Таргоцид 400“ на стойност 3203.40 лева, които владеел и пазел.

Според второто обвинение от 24 февруари до 2 май същата година в Разград, с цел да набави за себе си имотна облага, Мичев е възбудил и поддържал заблуждение у близките на петима болни, с което им причинил имотна вреда в размер общо на 5327 лева.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.