Отборът на Механото – втори на Ученическите игри за 11-12 клас

Футболният отбор на Професионалната техническа гимназия „Шандор Петьофи“ – Разград стана втори в тазгодишните Ученически игри за юноши 11-12 клас. Момчетата на Пламен Петров загубиха финала днес след много здрав мач, завършил в редовното време 0:0 и 2:4 след изпълнения на дузпи от връстниците от Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление – Дупница.

Победителите
Победителите

Купите и медалите те получиха на тренировъчната база на „Лудогорец“ „Гнездо на орли“ от началника на Регионалното управление по образование Атанас Дончев и главния съдия на турнира Милко Георгиев.

Отборът на "Ш.Петьофи"
Отборът на „Ш.Петьофи“

Шест отбора от страната достигнаха до финалите в Разград: трети се класираха момчетата от ПГСАГ „Кольо Фичето“ – Бургас и ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ -Свищов, пети – отборът на Национална търговско-банкова гимназия – София и шести – ФСГ „Васил Левски“-Добрич.

Феърплеят беше водещ на турнира
Феърплеят беше водещ на турнира

Голмайстор на турнира стана Октай Ахмед от отбора на домакините от Механото  с четири гола.

По традиция надпреварата организират Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи“, РУО – Разград, Областен клуб „Спорт в училище“ – Разград, ПФК „Лудогорец 1945“, ОС на БФС  -Разград и община Разград. Церемониите по откриването и закриването води Николай Миланов – експерт по спорта в РУО – Николай Миланов.

А треньорът на шампионите благодари специално на домакините на турнира за изключителната организация и отношение към момчетата от всички краища на България.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.